LESSEN

Er worden lessen gegeven voor alle leeftijden, vanaf 6 jaar mogen kinderen in de groeples rijden. Voor de jongere kinderen is er de mogelijkheid om af en toe een privéles te rijden of deel te nemen aan de guppenclub. Er wordt zowel doordeweeks als op zaterdag en zondag lesgegeven op alle niveaus. In de les wordt aandacht gegeven aan dressuur, maar ook aan onder andere springen en westernrijden.

LEREN PAARDRIJDEN
Voor de beginnende ruiters zijn er verschillende manieren om te leren paardrijden bij Stal van Brenk.

 • Privélessen:
  Doormiddel van privélessen is het voor zowel kinderen als volwassenen mogelijk om het paardrijden aan te leren. Deze lessen vinden één op één plaats met een instructrice. Hierbij wordt zowel het poetsen, het opzadelen als het rijden behandeld. Naar aanleiding van deze privélessen is het mogelijk om door te stromen naar een groepsles. Ook is het mogelijk, om naast de groepsles, privélessen te volgen om meer aandacht aan specifieke onderdelen te besteden. Privélessen verlopen op afspraak, deze afspraak kan op alle dagen van de week worden gemaakt. Zowel overdag als ’s avonds worden er privélessen gegeven. Een afspraak kan gemaakt worden in de kantine, per mail of telefonisch.Privélessen dienen minimaal 24 uur van te voren, via lessen@stalvanbrenk.nl  of telefonisch te worden afgezegd. Mocht een privéles later worden afgezegd, dan zal de helft van de les in rekening worden gebracht.
 • Opstapcursus:
  Kinderen kunnen ook deelnemen aan een opstapcursus, om zo de beginselen van het ponyrijden aan te leren. De kinderen leren hierbij, in groepsverband, het poetsen, het opzadelen en het rijden. De gehele cursus vindt plaats op dezelfde dag en tijd. Zodra er een nieuwe cursus start, wordt deze aangekodigd onder het kopje ‘NIEUWS‘ en kan er worden ingeschreven.

INSTROMEN IN ONZE GROEPSLESSEN
Wanneer iemand met rijervaring bij Stal van Brenk wilt komen rijden, kan er vooraf een privéles worden afgesproken. Tijdens deze les laat onze instructrice zien hoe alles in z’n werk gaat bij Stal van Brenk. Daarnaast wordt het niveau bekeken en naar aanleiding van deze les wordt er gekeken naar een passende groepsles. Dit is mogelijk voor zowel kinderen als volwassenen.

HUISREGELS LESSEN

 • Tijdens de lessen is het dragen van een eigen goedgekeurde veiligheidscap, rijlaarzen of chaps met jophurs verplicht.
 • Lesklanten wordt aangeraden om een half uur voor de groepsles begint aanwezig te zijn, om te poetsen en op te zadelen. Voor de privélessen is dit niet nodig, dit zit bij de les inbegrepen.
 • Het is niet mogelijk om gemiste lessen in te halen. Wanneer er i.v.m. langdurige ziekte meerdere lessen worden gemist, zijn de eerste twee lessen voor eigen rekening.
 • Met uitzondering van de zomervakantie gaan de lessen alle vakanties gewoon door. Met feestdagen zijn wij gesloten. Lessen die op een feestdag vallen komen te vervallen en worden niet verplaatst.
 • Het opzeggen van kwartaalabonnementen kan tot één maand voor aanvang van het nieuwe kwartaal.
 • Bij het aangaan van een lesovereenkomst bij Stal van Brenk, wordt de klant automatisch aangemeld als lid bij de FNRS/KNHS. Klik hier voor meer informatie over dit lidmaatschap.

AFMELDEN GROEPSLES

Comments are closed