Ariane de Ranitz

Wil je sporten, maar heb je moeite hebt met bewegen, problemen met begrijpen, gedrag, emoties of combinaties hiervan? Bij Stichting Ariane de Ranitz worden speciale paardrijlessen gegeven voor mensen met een beperking. Deze lessen vinden op maandag en dinsdag plaats op Stal van Brenk. 

Stichting Ariane de Ranitz geeft paardrijles aan jongeren en volwassenen die niet kunnen deelnemen aan de reguliere lessen bij een manege, door uiteenlopende beperkingen. Vrijwel iedereen met een beperking kan bij ons paardrijden. Of je nu een lichamelijke, visuele of verstandelijke beperking hebt; afhankelijk van de aard van de beperking zijn er aanpassingen en hulpmiddelen mogelijk. Je gebruikt bijna al je spiergroepen én het is een sociale sport met leeftijdsgenoten, vrijwilligers en de omgang met het paard. 

Plezier, veiligheid en een actieve, verantwoorde manier van bewegen voor de ruiters staat voorop.

Op maandag en dinsdag worden de lessen gegeven op manege Stal van Brenk in Groenekan. Onze instructeurs zijn IPG gediplomeerd, de lesgroepen zijn klein, er is een opstapperron en er zijn aangepaste materialen.

Wil je proberen of paardrijden bij Stichting Ariane de Ranitz iets voor jou is? Dan kan je je aanmelden voor een proefles door het formulier ‘aanvraag proefles’ naar ons te mailen. Als je hier klikt wordt het formulier direct gedownload of stuur een email naar info@arianederanitz.nl

Wij zoeken vrijwilligers!

Vrijwilligers en stagiaires zijn voor ons onmisbaar. De ruiters die bij ons paardrijden hebben meestal extra begeleiding nodig. Soms bij alle onderdelen van een paardrijles en soms alleen bij moeilijke situaties. De begeleiding door vrijwilligers dn stagiaires maakt dat ook onze ruiters kunnen genieten van het paardrijden. Heb je interesse om te komen helpen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.