FNRS

De FNRS is de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Meer dan 400 paardenbedrijven zijn bij de FNRS aangesloten. Dat betekent dat ze door de kwaliteitskeuring zijn geweest en dat ze het veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport hebben. Hierdoor weet je zeker dat een FNRS-bedrijf de zaken goed voor elkaar heeft op het gebied van veiligheid en faciliteiten.

Stichting Veilige Paardensport

FNRS-bedrijven worden regelmatig gekeurd op kwaliteit. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de bedrijfsvoering, de beschikbare faciliteiten en het paardenwelzijn. Onder bedrijfsvoering verstaan wij een hoog niveau van lesgeven en rijkunst van de instructeurs. Ook aan het stalpersoneel worden hoge eisen gesteld. Een van de voorwaarden voor het FNRS-lidmaatschap is het veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport. Dat betekent dat alle aangesloten bedrijven veiligheid hoog in het vaandel hebben staan en daar regelmatig op gecontroleerd worden. Een fijn idee!

Ruiterpaspoort

De brancheorganisatie FNRS en de paardensportbond KNHS werken nauw samen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen op een leuke en veilige manier kunnen paardrijden. Iedereen die op een FNRS-ruitersportcentrum of een KNHS-vereniging rijdt, is daardoor automatisch lid van de KNHS en krijgt een KNHS Ruiterpaspoort. Dit is een officieel, persoonsgebonden en landelijk erkend document voor ruiters. De kosten van het KNHS/FNRS lidmaatschap bedragen slechts €20,- per jaar. Met deze bijdrage ben je verzekerd van een uitstekende landelijk erkende ruiteropleiding in een veilige omgeving, onder begeleiding van deskundige instructeurs. Correspondentie en facturen over het ruiterpaspoort ontvang je van de KNHS. De kosten staan los van de abonnementskosten van Stal van Brenk.

Waarom een ruiterpaspoort?

Met het ruiterpaspoort:
  • Heb je de garantie dat je veilig leert paardrijden.
  • Heb je toegang tot de landelijk erkende FNRS Ruiteropleidingen, welke speciaal zijn ontwikkeld om je plezierig én verantwoord te leren paardrijden. Op elk niveau worden regelmatig proevendagen georganiseerd, waarmee bij goed resultaat promotiepunten zijn te verdienen. Alle ontwikkelingen in je ruiterloopbaan en de behaalde resultaten op de proevendagen worden officieel vastgelegd in het ruiterpaspoort.
  • Heb je als manegeruiter een extra ongevallenverzekering.
  • Kun je eenvoudig doorstromen naar de basiswedstrijdsport, zodra je in het bezit komt van een eigen paard
  • Ontvang je elk kwartaal het hippisch magazine ‘PaardenLeven’.
  • Profiteer je regelmatig van interessante kortingsacties.