FNRS

De FNRS is de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Meer dan 400 paardenbedrijven zijn, net als onze manege, bij de FNRS aangesloten. Dat betekent dat ze door de kwaliteitskeuring zijn geweest en dat ze het veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport hebben. Met ons FNRS-lidmaatschap voldoen wij aan de minimale eisen voor kwaliteit, veiligheid en welzijn van mens en paard op ons bedrijf. Hierdoor kun jij erop vertrouwen dat wij onze zaken goed voor elkaar hebben.

Kwaliteit & veiligheid

De kwaliteit op ons bedrijf wordt gewaarborgd door een regelmatige kwaliteitskeuring. Hierbij wordt gecontroleerd of wij de juiste papieren bezitten om wet- en regelgeving na te leven. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt er gekeken of het op ons bedrijf schoon, netjes en comfortabel is voor iedereen. Daarnaast zijn onze instructeurs allemaal in het bezit van een diploma om les te mogen geven.

Veiligheid voor mens en dier vinden wij het allerbelangrijkste. Als lid van de FNRS kunnen wij aantonen te voldoen aan strenge veiligheidseisen. FNRS werkt daarvoor samen met de Stichting Veilige Paardensport. Op deze manier kan jij op een veilige manier bij ons (leren) paardrijden. Het bewijs voor het voldoen aan deze veiligheidseisen herken je aan het blauwe FNRS-bord en het oranje-witte bord van de Stichting Veilige Paardensport.

Welzijn

Gezonde en gelukkige paarden zijn de basis voor ons bedrijf. Het werken met dieren brengt verantwoordelijkheden met zich mee, zeker nu paardenwelzijn in de paardenwereld steeds meer aandacht krijgt. Tijdens de kwaliteitskeuring wordt daarom extra op welzijn gelet. Hierbij wordt gekeken naar voermanagement, de gezondheidstoestand van onze paarden, het stalklimaat, de mogelijkheden tot contact met andere paarden, weidebeheer en vrije beweging.

Ruiterpaspoort

De brancheorganisatie FNRS en de paardensportbond KNHS werken nauw samen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen op een leuke en veilige manier kunnen paardrijden. Iedereen die op een FNRS-ruitersportcentrum of een KNHS-vereniging rijdt, is daardoor automatisch lid van de KNHS en krijgt een KNHS Ruiterpaspoort. Dit is een officieel, persoonsgebonden en landelijk erkend document voor ruiters. De kosten van het KNHS/FNRS lidmaatschap bedragen slechts €26,25 per jaar. Met deze bijdrage ben je verzekerd van een uitstekende landelijk erkende ruiteropleiding in een veilige omgeving, onder begeleiding van deskundige instructeurs. Correspondentie en facturen over het ruiterpaspoort ontvang je van de KNHS. De kosten staan los van de abonnementskosten van Stal van Brenk.

Waarom een ruiterpaspoort?

Met het ruiterpaspoort:
  • Heb je de garantie dat je veilig leert paardrijden.
  • Heb je toegang tot de landelijk erkende FNRS Ruiteropleidingen, welke speciaal zijn ontwikkeld om je plezierig én verantwoord te leren paardrijden. Op elk niveau worden regelmatig proevendagen georganiseerd, waarmee bij goed resultaat promotiepunten zijn te verdienen. Alle ontwikkelingen in je ruiterloopbaan en de behaalde resultaten op de proevendagen worden officieel vastgelegd in het ruiterpaspoort.
  • Heb je als manegeruiter een extra ongevallenverzekering.
  • Kun je eenvoudig doorstromen naar de basiswedstrijdsport, zodra je in het bezit komt van een eigen paard
  • Ontvang je elk kwartaal het hippisch magazine ‘PaardenLeven’.
  • Profiteer je regelmatig van interessante kortingsacties.