Manege

Op manege Stal van Brenk in Utrecht worden paardrijlessen gegeven voor alle leeftijden. Kinderen vanaf 6 jaar mogen deelnemen aan de groepsles. Voor de jongere kinderen is er de mogelijkheid om af en toe een privéles te rijden of deel te nemen aan de guppenclub. Er wordt zowel doordeweeks als op zaterdag en zondag paardrijles gegeven op alle niveaus. In de les wordt aandacht besteed aan dressuur, maar ook aan onder andere springen en vaardigheid.

Leren paardrijden?

Maak hieronder een keuze en lees wat de mogelijkheden zijn bij manege Stal van Brenk:

Geen rijervaring

1/5

Rijervaring

5/5

Paardrijden voor ruiters zonder rijervaring

Voor de beginnende ruiters zijn er verschillende manieren om te leren paardrijden bij manege Stal van Brenk. Dit kan zowel individueel als in groepsverband.

Privé paardrijlessen

Doormiddel van privé paardrijlessen is het voor zowel kinderen als volwassenen mogelijk om het paardrijden aan te leren. Deze lessen vinden één op één plaats met een instructrice. Bij de privélessen worden, in een passend tempo bij de ruiter, de beginselen van het paardrijden aangeleerd. Na deze privélessen is het op een later moment mogelijk om door te stromen naar een groepsles. 

Opstapcursus

Zowel kinderen als volwassenen kunnen ook deelnemen aan een opstapcursus. De deelnemers leren hierbij, in groepsverband, de omgang met paarden/pony’s, de verzorging van de paarden/pony’s en het rijden. De gehele cursus vindt plaats op dezelfde dag en tijd. Zodra er een nieuwe cursus start, wordt deze aangekodigd bij de activiteiten en kan er worden ingeschreven.

Paardrijden voor ruiters met rijervaring

Voor de gevorderde ruiters kunnen er bij manege Stal van Brenk paardrijlessen gevolgd worden op verschillende niveaus. Dit kan zowel individueel als in groepsverband.

Instromen in onze groepselessen

Wanneer iemand met rijervaring bij manege Stal van Brenk in Utrecht wilt komen rijden, kan er vooraf een privéles worden afgesproken. Tijdens deze les laat onze instructrice zien hoe alles in z’n werk gaat. Daarnaast wordt het niveau bekeken en aan de hand daarvan een passende groepsles uitgezocht. Dit is mogelijk voor zowel kinderen als volwassenen.

Privé paardrijlessen​ voor gevorderden

Voor ruiters met rijervaring is er de mogelijkheid om privélessen te volgen op ieder niveau (B t/m Grand Prix) met of zonder eigen paard of pony. De privélessen kunnen ook in combinatie met de groepsles gevolgd worden, om meer aandacht aan specifieke onderdelen te besteden.