Onze paarden & pony's

De paarden en pony’s op Manege Stal van Brenk worden zorgvuldig geselecteerd op karakter, gezondheid en kwaliteit. Door het grote aantal verschillende paarden biedt Manege Stal van Brenk uitdaging voor zowel de beginnende als gevorderde ruiters.

Plezier voor mens en dier

Naast het plezier dat het paardrijden vele ruiters dagelijks biedt, hecht Manege Stal van Brenk ook veel waarde aan het plezier en het welzijn van de paarden en pony’s. Dit blijkt onder andere uit de manier waarop de paarden en pony’s verzorgd en gehuisvest worden. Zo komen alle manege paarden en pony’s iedere dag gezamenlijk een aantal uren buiten in de paddock of het weiland en staan de pony’s in groepsverband in ruime loopstallen, waar zij doorlopen voldoende voer tot hun beschikking hebben. Hierdoor hebben de paarden en pony’s veel vrijheid, beweging en sociaal contact met elkaar.

De paarden en pony's

Amber

Ik vind het heerlijk om gepoetst en geknuffeld te worden. In de les luister ik heel goed, ik doe dan goed mijn best.

Arjo

Wat een stoere lange manen heb ik hè! Op stal ben ik hele goede vrienden met Binkie, tijdens de les kan ik goed zelf sturen.

Banjo

Ik ben een lieve pony tijdens het poetsen en opzadelen. In de les ben ik lief, maar wel een beetje eigenwijs.

Barbie

Ik lijk met mijn mooie blonde manen ook wel op een Barbie. Met rijden ben ik super braaf, maar kan mij soms ook wel als een echte barbie gedragen.

Beer

Samen met Buffel ben ik op de manege gekomen. Vaak op stal of in het weiland ben ik te vinden in de buurt van Buffel, sommige mensen kunnen ons ook niet zo goed uit elkaar houden. Verder ben ik super lief en ben braaf tijdens het rijden.

Bert

Ik lijk erg op Ernie en dat klopt ook wel want Ernie is mijn zoon. Daarom vind ik het ook fijn om bij hem in de buurt te zijn.

Binkie

Ik ben een van de stoere ruinen pony's. In stal ben ik daardoor ook een van de bazen, maar ik kan het heel gezellig hebben met iedereen en ik hou van aandacht.

Blacky

Meer info volgt.

Blue eyes

Meer info volgt.

Bliksem

In de stal ben ik erg lief. Ik lijk veel op mijn vriendin Sandy. In de les kan ik lekker snel gaan en mijn favoriete onderdeel is springen.

Bolleke

Meer info volgt.

Bubbles

Ik hou van poetsen. In de les ben ik lief, maar ook een beetje eigenwijs. Ik vind het leuk om achter iemand aan te rijden.

Buffel

Samen met mijn beste vriend Beer ben ik op de manege gekomen. Samen met Beer vind ik het leuk om grapjes uit te halen, dit doen we dan ook wel eens. Ik vind alles eigenlijk leuk en gezellig, maar springen vind ik extra leuk.

Bumper

Meer info volgt.

Calippo

Op de poetsplaats ben ik heel goed in het ontsnappen uit mijn hoofdstel. In de les ben ik lief, ik vind het leuk om achter iemand aan te rijden.

Candy

Ik ben een super lieve pony. Met poetsen en opzadelen ben ik braaf. Ook in de les doe ik erg mijn best. Mijn beste vriendinnen zijn Sandy en Schannulleke.

Champ

Meer info volgt.

Chris

Meer info volgt.

Day

Meer info volgt.

Dennis

Ik ben in de stal heel lief en houd ervan om geborsteld te worden. Bij het opzadelen ben ik ook heel braaf. Met het rijden doe ik erg mijn best. Mijn beste vriend is Goliath.

Dickens

Ik ben een super lief paard. Je kunt mij herkennen aan mijn lange nek. Tijdens het rijden ben ik een beetje vlug, maar wel heel braaf.

Doerak

Ik ben een lieve pony. Alleen in de stal ben ik een echte doerak. Met poetsen en opzadelen vind ik het leuk om je te plagen door veel heen en weer te draaien. Mijn beste vriendin is Iejoor.

Dolly

Net zoals de Fjorden heb ik mooie rechtopstaande manen maar ik ben geen fjord dat kan je zien aan mijn mooie vlekken. Tijdens het rijden ben ik goed opgevoed want als ik moet poepen doe ik dat altijd netjes in de hoek.

Eddie

Ik ben samen op de manege gekomen met Teddy. Teddy en ik lijken ook wel een beetje op elkaar en zijn graag samen. Verder ben ik super lief en ik hou wel van een knuffel.

Eric

Meer info volgt.

Ernie

Mijn vader is Bert en vind het gezellig om in zijn buurt te zijn. Je kan mij makkelijk vinden want ik heb een witte stip op mijn linkerbil.

Esperado

Meer info volgt.

Floortje

Ik ben één van de 3 musketiers. Noortje is mijn zus en Wendy mijn moeder. Ik hinnik dan ook elke keer als ik een van hen zie lopen. Op stal ben ik graag bij hun in de buurt maar ik kan ook wel goed zonder ze.

Floris

Heb je al gezien wat voor bijzondere kleur ik heb en hoe stoer ik ben? Ik ben dan ook samen met Binkie en Gijsje de baas van de loopstal en wil ik graag iedereens aandacht.

Frenkie

Tijdens het rijden ben ik super braaf en ben ik goed actief. Wanneer je met mij gaat springen doe ik dat heel goed want springen is mijn favoriete onderdeel.

Gerrit

Ik ben een leuke gestippelde pony, die af en toe een beetje ondeugend is. Op stal ben ik een beetje de baas, maar wil ook vrienden zijn met iedereen.

Gijsje

Op stal ben ik super stoer en ben samen met Binkie en Floris de baas, mijn beste vrienden zijn Micky en Binkie. Een leuk weetje, als je op mij mag paardrijden mag je altijd voorop in het rijtje!

Gin

Meer info volgt.

Goldy

Ik word wel eens vergeleken met een diesel auto, ik moet even opstarten maar als ik een beetje warm ben loop ik super goed door. Als je met mij mag springen heb je geluk want ik vind springen heel erg leuk.

Goliath

Meer info volgt.

Goofy

Ik heb super mooie manen die eigenlijk altijd in lange vlechten zitten. Op stal ben ik beste vrienden met Snowy, in het rijtje loop ik graag bij Gijsje, Micky en natuurlijk Snowy.

Herman

Ik vind het fijn om gepoetst te worden en ook met opzadelen heb ik geen probleem. Met rijden ben ik lief en luister ik goed. Ik vind het heel leuk om te springen en kan dit ook erg goed.

Hoppe

Meer info volgt.

Hummer

Jij denkt vast, wie is die pony met dat mooie hoofdje en de pluizige voorpluk? Ik zal me even voorstellen ik ben Hummer en ben een van de kleinste van het stel. Af en toe ben ik best een ondeugende shetlander, maar vind het altijd super gezellig met mensen.

Iejoor

Met poetsten en opzadelen ben ik erg braaf. Zoals je kan zien heb ik een hangend oor, maar ik kan er nog erg goed mee horen. Mijn beste vriendin is Doerak.

Isabella

Ik ben een kleine Fjord, daarbij heb ik dus een mooie hanenkam zoals je ziet. Gepoetst worden vind ik erg lekker. In de stal sta ik graag bij Sprinter.

Jack

Ik ben een super stoer bont paard. Met het rijden ben ik van alle markten thuis, dressuur of springen, beginners of gevorderde, maakt mij allemaal niet uit want vind het allemaal super leuk en ben een echte clown.

Jackie

Ik zie er een beetje gek uit, dit komt omdat ik maar èèn oog heb. Ik heb hier zelf helemaal geen last van. Poetsen vind ik heerlijk. Ik vind springen in de les super leuk!

James

Ik vind poetsen heel fijn. Mijn ogen zijn een beetje apart, ik heb namelijk twee maanogen. Dit betekent dat mijn ogen blauw zijn.

Jerry

Meer info volgt.

Jokertje

Ik vind het altijd super fijn als ik tijdens het paardrijden in de buurt mag zijn van Hummer en Barbie. Als je met mij gaat wandelen neem ik graag nog even snel een hapje van het eten, want ik blijf een shetlander met liefde voor eten.

Kees

Ik ben lief tijdens het poetsen en opzadelen. In de les loop ik graag achter iemand aan.

Kwinz

Ik ben een erg lief paard, ik vind het heerlijk om gepoetst te worden. Met het zadel op doen ben ik ook heel braaf. In de les luister ik heel goed en doe ik goed mijn best.

Lady Gaga

Met borstelen en opzadelen ben rustig en lief. Dat moet ook wel, want met mijn witte vacht ben ik soms best vies. In de les luister ik goed. Springen vind ik leuk om te doen.

Lando

Op stal ben ik super lief. Tijdens het rijden kan ik een beetje fanatiek worden, vooral als je met mij gaat springen.

Lulu

Meer info volgt.

Melody

Ik ben een fjord en heb dus ook van die mooie rechtopstaande manen. Ik sta in loopstal 3 bij de jongens maar ik ben zelf een meisje, bij de jongens wordt er soms gestoeid en ik doe graag mee met een spelletje.

Micky

Ik ben een wat oudere ruin samen met Gijsje en Toby ben ik al heel lang op de manege. Gijsje is dan ook mijn beste vriend en ben dan ook graag bij hem in de buurt tijdens het paardrijden.

Mix

Ik ben een braaf paard op stal. In de les ben ik erg lief en goed zelf te sturen. Ik kan wat traag zijn, maar als je fanatiek rijd wordt ik soms ook iets fanatieker.

Muis

Tijdens het poetsen ben ik lief. Met het rijden ben ik erg braaf, ik luister goed en loop goed door. Ik vind springen leuk om te doen.

Napoleon

Samen met mijn vriend Pascal, ben ik één van de oudere paarden. De onderdelen springen en western rijden vind ik erg leuk om te doen. Ik word hier dan ook heel blij van.

Negross

Meer info volgt.

Noortje

Ik ben één van de 3 musketiers. Wendy is mijn moeder en Floortje mijn zus. Ik ben graag bij hun in de buurt. Ik vind het tijdens het rijden altijd leuk om lekker door te wandelen, maar ik ben goed te remmen hoor!

Nutella

Eigenlijk lijk ik niet zo op mijn vrienden dat komt omdat zij een shetlander zijn en ik niet, maar ik voel me stiekem wel een beetje hetzelfde. Mij kun je herkennen aan mijn mooie kleur. Met rijden ben ik super lief en kan je mij goed sturen.

Obelix

Meer info volgt.

Okkie

Meer info volgt.

Ot

Met rijden en poetsen ben ik braaf. Tijdens het rijden zie ik graag vriendjes om mij heen.

Panter

Ook ik wordt wel eens opa genoemd, dat komt omdat ik ook wat ouder ben. Ik doe nog mee aan kinderfeestjes en privélessen, maar meer hoef ik niet meer te doen. Als ik mag rijden vind ik dat altijd leuk en gezellig.

Pascal

Samen met mijn vriend Napoleon, ben ik één van de oudere paarden. Ik ben heel braaf en iedereen kan met mij rijden.

Raketje

Ik doe graag mee aan een knuffel en poetsbeurt. Ik ben stiekem al een klein beetje oud maar dat valt bijna niet te zien aan mij en zo gedraag ik me ook niet hoor! Tijdens het rijden vind ik het gezellig om in de buurt te zijn van mijn vrienden.

Sandor

Ik hou ervan als ik rustig geborsteld en opgezadelt wordt. Met het rijden ben ik lief en doe ik mijn best.

Sandy

In stal hou ik van een spelletje en laat ik me soms niet vangen. Ik lijk erg op Bliksem. Tijdens het rijden ben ik fanatiek en een beetje ondeugend.

Schanulleke

Ik ben een lieve, vriendelijke pony. Ik ben nog een beetje jong, ik ben hier namelijk op stal geboren. Mijn moeder staat hier ook haar naam is Suske.

Schuimpie

Ik ben met rijden een beetje snel maar wel super lief. Als we samen gaan springen ben ik fanatiek en ik kan het ook wel goed. Dressuur vind ik nog wel een beetje lastig af en toe.

Senna

Ik vind het heel erg fijn om gepoetst te worden. Tijdens het rijden ben ik super braaf en wordt daarom ook voor beginners gebruikt.

Silvester

Met rijden ben ik een toppertje en doe ik erg mijn best voor je. Ik ben goed te sturen en luister goed, verder kan ik ook heel goed springen.

Sisi

Ik ben lief met poetsen en opzadelen, met het rijden ben ik soms een beetje eigenwijs maar probeer wel mijn best voor je te doen.

Sjakie

Knap ben ik hé? Ik heb vooral een heel bijzonder kleurtje en als ik blij kijk heb ik een ondeugend hoofd. Ik ben vrienden met Goofy en Snowy en ben dan ook graag in hun buurt.

Skip

Ik ben een mooie vosmerrie, Calippo is mijn vriendin. Tijdens de les doe ik goed mijn best en vind ik alles leuk.

Snowy

Ik heb mijn naam te danken aan mijn mooie witte kleur. Tijdens het rijden ben ik graag in de buurt van een van mijn vrienden Goofy of Sjakie, als mijn beste vrienden er niet zijn loop ik graag achter een van de andere jongens aan.

Sprinter

Ik ben een lieve pony. Bij het poetsen en opzadelen ben ik braaf. Tijdens de les doe ik mijn best, maar ben een klein beetje ondeugend.

Sproet

Poetsen vind ik heel lekker. Ik maak mij dan ook altijd heel vies tijdens het buitenspelen.

Sunday

Poetsen vind ik erg fijn, in de les hou ik erg van springen. Doe erg mijn best voor je.

Sultan

Meer info volgt.

Suske

Ik vind het fijn als je mij komt borstelen, het opzadelen vind ik geen probleem. Met rijden ben ik erg lief en luister ik goed naar je, maar soms ben ik een beetje eigenwijs.

Teddy

'S Winters word ik altijd een beetje een teddybeer zal ik daarom Teddy heten? Net zoals Goofy heb ik hele mooie vlechten in mijn manen, ik hou ervan als ik mijn vlechten in heb deze horen bij mij.

Thunder

Meer info volgt.

Tina

Meer info volgt.

Tinka

Op stal ben ik veel bij Amber in de buurt zij is dan ook mijn vriendin. Tijdens het rijden ben ik fanatiek en vind ik springen en dressuur leuk.

Toby

Ik word ook wel eens opa genoemd. Ik ben namelijk al wat ouder, maar zo voel ik me niet hoor! Ik mag het wel iets rustiger aan doen en dat vind ik niet zo erg.

Tom

Meer info volgt.

Vifi

Ik ben een groot wit paard. Ik heb vroeger veel dressuurwedstrijden gelopen en als je de goede knopjes vind kan ik nog steeds veel van de "kunstjes". Verder kan ik gereden worden door een beginner, maar dus ook door een gevorderde.

Wendy

Ik ben één van de 3 musketiers, Floortje en Noortje zijn mijn kinderen. Ik hinnik dan ook altijd even als ik ze voorbij zie komen. Als mijn kinderen weg gaan blijf ik graag bij ze in de buurt, anders ga ik ze erg missen.

Wiske

Geborsteld worden vind ik fijn, als we gaan rijden luister ik altijd goed en doe hard mijn best. Springen vind ik leuk.

Zorro

In de stal ben ik braaf. Poetsen en opzadelen is dan ook geen probleem. Met rijden ben ik eigenlijk ook altijd heel erg braaf en doe ik goed mijn best. Sommige vinden mij wel een beetje hobbelen, maar daar wen je erg snel aan.